Natuur en Energie

Een boswandeling is voor een ieder van ons ontspannend en opwekkend. Een heel mooi voorbeeld waar inspanning voor ontspanning zorgt. Maar waar komt dat nou eigenlijk door? Is dit puur omdat we dan even alleen zijn met onze gedachten? Of door alle pracht om ons heen? Of juist het vergeten van het alledaagse? Alles in 1 eigenlijk.

De natuur leeft, dat mag duidelijk zijn, maar beleef je dit ook echt intens? Alles, maar dan ook echt alles bestaat uit energie. Gevormd door zeer kleine elementen die een onderlinge constante energiestroom uitoefenen op elkaar vormen ze het geheel dat wij waarnemen. De wind raast langs de rotsen en slijpt kleine korrels af die wij kennen als zand, deze vormen samen stranden, woestijnen en bosgronden. Leg ze bij elkaar en ze vormen een compacte massa. Laat er een hoge temperatuur op los dan vormt het zich tot glas. Dus vorm en uitvoering staat niet vast, maar is aanpasbaar door andere energie├źn er op los te laten. Dit geldt voor ieder materiaal dat we kennen.

Deze energie├źn zijn waar te nemen. Door oefening kun je dit leren. Tijdens de workshops zul je de diepe concentratie, zonder meditatie, leren begrijpen en jezelf tot het trillingsniveau van de energie van hetgeen je hebt uitgekozen kunnen nivelleren, waardoor de energie zichtbaar wordt.

Hoe vaker je dit oefent, des te meer ga je ervaren hoe het is om energie uit te wisselen. Tegelijkertijd kun je dan ook gaan leren deze energie te beheersen en af te weren.

Hiermee maak je een strandwandeling tot een beleving van een veel hoger niveau. Een boswandeling wordt een opfrisser. Je tuin en balkon komen tot leven. De mensen om je heen leer je anders kennen. Ik hoop jullie te zien tijdens een van de workshops.