Dimensies

Er wordt al heel veel over geschreven en gesproken, de dimensies, voornamelijk de derde en vijfde. Ik ga hier dus niet een hele verhandeling schrijven over dit onderwerp. Ook ga ik het woord dimensie even niet meer gebruiken tot aan de laatste zin, want waar we het hier eigenlijk over hebben is een bewustwordingsproces waarbij je bewuster gaat leven en alles om je heen voelt, ervaart en ziet.

Feitelijk wil het niet meer zeggen dan een evolutionaire stap in de ontwikkeling van de mens. Net als het lichaam maakt de geest ook een ontwikkelingsproces door. De drang naar bewuster omgaan met middelen van de Aarde en verminderen van schade aan omgeving en natuur is al vroeg ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw. Hieraan kun je zien dat het groeiproces geruime tijd nodig heeft en we zitten nu op een soort tussenfase, waarin vooral de jong adolescenten en dertigers zoekende zijn naar hun plek in het geheel.

De laatste tijd hoor je het veel op tv en radio, maar lees je het ook in de media. De jongeren zijn gevoeliger voor burn-outs en overspannenheid. Dit heeft alles te maken met bovenstaande. De generatie ervoor is zeer verdeeld en velen zijn blijven hangen in oude gewoontes en leefomstandigheden en houden de ideeën vast om hun zekerheid te waarborgen. Voornamelijk in de politiek merk je dit, maar ook in de religieuze stromingen en in het bedrijfsleven.

In de politiek zie je een verschuiving naar extremen, vooral naar extreem conservatief. Het behoud van de oude waarden is voor velen zeer belangrijk, omdat ze bang zijn hun positie in het geheel te verliezen en de kennis niet hebben om mee te gaan in de volgende evolutionaire stap. Deze angsten projecteren ze ook graag op anderen, de bevolking, welke meegaan in deze schijnwereld en daarmee ook hun wezen afsluiten voor vernieuwing en vooruitgang. Zo wordt dus een stilstand gecreëerd, die zijn weerslag heeft op de groep die wel wil groeien en bewuster leven. Zij krijgen een beeld opgedrongen en een dagelijkse werk- en omgangssfeer waarbij hun indrukken niet overeenkomen met de eigen werkelijkheid en waarheid.

Dit is een reden waarom wij bij Sisiwi een continu overleg hebben om een bredere beweging op te zetten, waarin mensen niet vanuit hun angsten maar vanuit hun perspectieven kunnen redeneren en daar hun ideeën kunnen filteren en spiegelen.

Wil je daarop vooruit lopend graag hierover brainstormen en je eigen indrukken een plekje geven en de welverdiende rust en beleving krijgen, kun je altijd een sessie bij ons boeken of een workshop.

Houdt contact met je hogere Ik en blijf je bewust van hetgeen JIJ belangrijk vindt. Door in contact te blijven met de energieën van het universum en de Aarde en je eigen energiestromen open te zetten kun je de overgang naar een nieuwe dimensie beter aan en (h)erken je de anderen die net als jij op zoek zijn naar Liefde, Licht en Leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *