Entiteiten en zuivering

Wanneer we over entiteiten spreken gaat het eigenlijk over achtergebleven energieën en energieën die hier niet thuis horen of hun weg niet kunnen vinden. Menigeen heeft hier wel een verhaal over en iets meegemaakt.

Zoals eerder besproken bestaat alles om ons heen uit energie en wij ook. Deze energie blijft bestaan na het verlaten van de aarde, maar neemt andere vormen aan. Net als een blaadje van een boom naar beneden dwarrelt en eenmaal op de gronde vergaat tot compost en zo dient tot voeding van andere planten en insecten, welke op hun beurt weer voor een volgende stap zorgen in de cirkel van het leven op aarde. Een gedeelte van de energie echter gaat op in de oneindige ruimte. Met ons omhulsel gebeurt hetzelfde als het blaadje en de energie die ons wezen vormt zal weer een plek gaan krijgen in het universum, waar het zich verder ontwikkelen kan en eventueel terug kan keren om aldus ook weer een bijdrage te doen aan dezelfde cirkel van het leven op aarde.

Deze energie noemen we hier de Ziel, waarin iedere ervaring is vastgelegd als in een streng DNA, welke telkens weer verder ontwikkelen en op die manier de evolutie in werking stellen waardoor de mens verandert en in staat zal zijn om uiteindelijk een geheel te vormen met het universum en haar oneindige energievelden.

Deze energievormen bezitten we allemaal en gebruiken we voortdurend in positieve zin maar ook in negatieve zin. Als je even geen zin hebt om met iemand te praten hoef je dit niet te laten zien door een houding aan te nemen, maar is dit voelbaar omdat je dit uitstraalt. Niet altijd prettig en handig natuurlijk. Je kunt daar waarschijnlijk wel situaties bij bedenken, zoals verjaardagsfeestjes, op je werk of tijdens een social event.

Maar wat heeft deze energie te maken met de entiteiten? Alles eigenlijk. Tijdens het leven is de energie er, maar na het loslaten van het omhulsel hier op Aarde is zij er nog en zal het moeten gaan beseffen terug te keren naar het Licht, de plek dicht bij de Bron waar het universum eens ontstond (de zogenaamde Big Bang). Het gebeurt dat de ziel, de energie, dit besef niet heeft en het idee heeft dat het hier nog op aarde thuis hoort en blijft hangen in de buurt van zielen waarmee het hier omging voor het loslaten van het omhulsel (lichaam). Deze achtergebleven zielen zijn de entiteiten die voor velen onder ons als kwaadaardig aangevoeld worden, omdat deze zielen zorgen voor een verstoring van de balans van de energie om ons heen die daardoor aanvoelt als negatief en zorgt voor kippenvel en zelfs angst. Deze entiteiten kunnen zo krachtig zijn in hun energie dat zij in staat zijn voorwerpen te laten bewegen en zelfs te verplaatsen. Hun energie kan zelfs zichtbaar worden, waardoor we “geesten” of “spoken” zien.

Maar vaak is de entiteit niet zelf te verwijten dat het hier blijft, want de meeste keren is het een achtergebleven geliefde of naaste die de energie vasthoudt omdat die het gemis niet aan kan en moeite heeft met loslaten. Is dit troostend en goed voor de verwerking van het verdriet na het overlijden van een dierbare? Soms, maar vaak niet. Het kan heel prettig zijn om nog even te kunnen vragen of je iets goed doet of juist niet, of een bescherming om je heen voelt. Maar voor je eigen ontwikkeling is dit juist nadelig en je zult op den duur deze hulp ook niet meer echt willen of nodig hebben. Dan is de entiteit, die energie, dus eigenlijk niet meer gewenst. Het wordt zelfs een beetje lastig, want je krijgt ongevraagd advies en je wordt vaak bekeken en voelt de aanwezigheid. Hoe dan dit weg krijgen?

Abaloneschelp met Salie

Je kunt je omgeving reinigen met een zuiverend kruid witte salie (Sage) of het Palo Santo , Heilig Hout. Dit leg je dan in een Abalone schelp en gebied aanwezige entiteiten te verdwijnen uit jouw omgeving en huis. Houdt er echter rekening mee dat dit maar voor enkele dagen werkt en niet voor de lange duur zo zal blijven. Vandaar dat dit vaak in rituelen gebruikt wordt om de plek en op dat moment waar men samen komt de omgeving te reinigen.

Wil je het voorgoed verholpen hebben is een energie-channeller nodig om de energieën weg te krijgen. De sjamaan zal dit tijdens een uitgebreid ritueel doen en zeker resultaat behalen. Wil je echter bijvoorbeeld een overleden familielid uit je omgeving weg laten halen is een channeller meer de aangewezen persoon, omdat deze direct ook jou zelf helpt om los te laten en je energie weer te richten op je zelf.

Michel is een energie-channeller die al vaker resultaten heeft behaald en entiteiten voelt door zijn eigen energielevel open te stellen waarbij de entiteit meent de Lichtplek te hebben gevonden waar het eigenlijk heen zou moeten gaan na verlaten van de Aarde. Daarna zal de entiteit geleid worden naar het werkelijke Licht en niet langer meer hier rond dolen.

Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u Michel bereiken via de mail. Voor een consult kunt u een afspraak boeken.